Hbg

Bushwick Book Club är tillbaka med ett fantastiskt program våren 2016 med två klassiker till böcker. Vilka är artisterna som ska läsa och inspireras? Se nedan…

…och du…
du vet väl att du som publik aldrig behöver ha läst böckerna…

30 mars 2016
En hondjävuls liv och lustar av Fay Weldon

Bushwick Book Club HBG

30 mars 2016 kl 19:30 på DUNKERS

80/90kr, biljetter: http://www.dunkerskulturhus.se/scen/platshallare-scen/bushwick-bookclub-hbg/

SOFIE LIVEBRANT
KIRSTI MEIERS
framför nya låtar inspirerade av FAY WELDONS En hondjävuls liv och lustar.

Sofie Livebrant

sofie-livebrant_web

Årets Manifestpris-vinnare i kategorin visa, Sofie Livebrant har lång erfarenhet av att skriva bokinspirerade sånger. Hennes senaste skiva Lighthouse Stories är baserad på en roman av Jeanette Winterson. Att just fyren som symbol har en central roll även i En hondjävuls liv och lustar är ett rent och roligt sammanträffande. Mer om Sofie Livebrant här: http://mtaprod.se/artister/sofie-livebrant/

Kirsti Meiers

Kirsti Meiers

Kirsti Meiers gör ”heartbreaking and ass-shaking” musik. Ljudlandskap och loopar, piano och en ytterst stark röst; texter om pinsam kärlek, moderskap, dåliga bilar eller sex. Kirsti Meiers har gjort flertalet uppmärksammade ljudkonstprojekt och nyligen sände SR P2 en djupgående radiodokumentär om Meiers gränslösa konstnärsskap.

Mer om Kirsti Meiers: http://www.madeofsound.se/kirstimeiers/

Musikern Thomas Teller och författaren Kristian Carlsson är konferencierer och nystar i den –lösa och lite trassliga­– röda tråden, som ikväll alltså utgörs av En hondjävuls liv och lustar.

Men boken då?!?
Bushwick inleder 2016 med en kväll inspirerad av en livfull och överaskande roman. Fay Weldons åttiotalsklassiker En hondjävuls liv och lustar är en rolig bladvändare, men också en föregångare inom den feministiska litteraturen. En bedragen hemmafru hämnas sin man på ett intrikat och rakt igenom fantastiskt vis.

Mer om boken: http://www.bokus.com/bok/9789186649395/en-hondjavuls-liv-och-lustar/

21 april 2016
Irakisk Kristus av Hassan Blasim

Bushwick Book Club HBG

21 april 2016 kl 19:30 på DUNKERS

80/90kr, biljetter: http://www.dunkerskulturhus.se/scen/platshallare-scen/bushwick-bookclub-hbg/

CECILIA NORDLUND
HANDSHAKE
framför nya låtar inspirerade av HASSAN BLASIMS Irakisk Kristus.

Cecilia Nordlund

cecilia-nordlund

Cecilia spelar och sjunger både rock, pop och elektronisk musik. Känd från band som Souls, Monkeystrikes och Sunshine Rabbits. Numera aktuell med andra singeln under eget namn “NÅGOT MÖRKT” som Cecilia Nordlund skrivit i samarbete med artisten, låtskrivaren och producenten MaJiKer. Skriver även musik för både film och teater, nu senast till den hyllade föreställningen Förslag till framtiden på Teater 23. Har gjort musikaliska samarbeten med bla. Marit Bergman och Karin Dreijer (The Knife).

Mer om Cecilia Nordlund: http://cecilianordlund.com/om/

 

Handshake

handshake-web

Ett nytt och mycket lovande musikprojekt från Malmö. Såpass nytt att kvällens framträdande är det första! Peder Gravlund djupa röst över vackra elektroniska ljudmiljöer. Finstämt och magiskt. Debutalbumet är rykande nylagat och har mötts av riktigt fina reaktioner av musikrecensenter världen runt.

Mer om Handshake:  http://wearehandshake.com 

Musikern Thomas Teller och författaren Kristian Carlsson är konferencierer och nystar i den –lösa och lite trassliga­– röda tråden, som ikväll är Irakisk Kristus.

Men boken då?!?

Hassan Blasim är författaren som revolutionerat den arabiska litteraturen – från Finland. 2014 fick han sitt internationella genombrott, då The Independent utnämnde Irakisk Kristus till årets bästa översatta bok. Boken rankades dessutom som “Book of the Year” i Publisher”s Weekly.

Berättelserna i Irakisk Kristus skildrar det infernaliska tillståndet i dagens Irak, och för tankarna till magisk realism, till Kafka och Borges, men också till den arabiska sagotraditionen.

Mer om boken: http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/hassan-blasim-irakisk-kristus/

 

////////////////////////////////////////

TIDIGARE:

29 oktober 2015
The first bad man av Miranda July

Bushwick Book Club HBG

29 oktober 2015 kl 19:30 på DUNKERS

80/90kr, biljetter: http://www.dunkerskulturhus.se/scen/platshallare-scen/bushwick-bookclub-hbg/

Facebook: https://www.facebook.com/events/1696000653963916/

SUMIE
CRYING DAY CARE CHOIR
CECILIA BONDE
framför nya låtar inspirerade av MIRANDA JULYS The first bad man

Bushwick Book Club är tillbaka på Dunkers efter ett äventyr till Seattle och samarbete med Bushwick-kapitlet där.  Och inleder hösten med en hypermusikalisk kväll inspirerad av multikonstnären Miranda July och hennes nysläppta succéroman! Som vanligt behöver du som publik inte ha läst kvällens bok, bara dyk upp och njut av kvällens artister.

Sumie
Sumie-web

Sumie Nagano har släppt flera kritikerrosade album (”Fantastisk fin pop” – Aftonbladet ,  ”A remarkable, wonderful calling card.” –MOJO, etc. osv. m.fl.).
Men vi har bjudit in henne för hennes ofattbart stämningsfulla och ofta minimalistiska musik. En röst som snabbt fyller hela ens kropp. Hur kan man skapa sådan rymd med så få medel?
Hemsida: http://www.sumienagano.com

Crying Day Care Choir

Dessa fina individer skapar tillsammans den underbara fruktfyllda folkmusik-smoothie som vi suktat efter länge. Det är trallvänligt utan att tappa fotfästet, det är så svängigt emellanåt att det då tappar fotfästet, på ett bra sätt. Varmt och fint.
Crying Day Care Choir har släppt kritikerrosade album och gjort omfattande utlandsturnéer, men mer om det på internet…

Hemsida: http://cryingdaycarechoir.bandcamp.com

Cecilia Bonde

Förra säsongen kom någon från den trogna Bushwick-publiken fram till oss och frågade ”kan jag skicka er en av mina egna låtar?” Cecilia Bonde fick oss att öppna ögon och öron och det ska bli spännande att få höra mer. Med en bakgrund som covermusiker har hon nu inlett sin originalmusikbana.

Men BOKEN då?!
The first bad man är Miranda Julys nysläppta och ytterst läsvärda roman. ”Jag har aldrig läst något liknande” säger Bushwicks Thomas Teller om bokvalet, som faktiskt är den första Bushwick-bok som valdes utan att ha lästs i förväg. Nu är den dock lusläst. ”På många plan får den mig att häpna. Karaktärerna är överdrivna, och kanske handlingen också men det slår inte över.  En historia om en medelålders kvinna med otroliga kontrollbehov och märkliga inre dialoger som sakta öppnar upp sig för omvärlden. I en romantisk och humoristisk bok.” Miranda July är förövrigt en av världens mest omtalade nutida konstnärer och har även regisserat och skrivit två prisbelönta filmer.
Mer om boken: http://www.adlibris.com/se/bok/the-first-bad-man-9789173376686
OBS! Boken är på svenska trots titeln.

I vanlig ordning visar den dynamiska Bushwick-duon (musikern Thomas Teller och författaren Kristian Carlsson) vägen, och du som publik behöver inte ha läst kvällens bok. Du kan till och med vara en sån som inte gillar att läsa.

25 november 2015
Och så var de bara en av Agatha Christie

Bushwick Book Club HBG

25 november 2015 kl 19:30 på DUNKERS

80/90kr, biljetter: http://www.dunkerskulturhus.se/scen/platshallare-scen/bushwick-bookclub-hbg/

Facebook: https://www.facebook.com/events/1708717192693414/

Läs mer om boken här: https://www.adlibris.com/se/bok/och-sa-var-de-bara-en-9789175471693
(PS. Den är verkligen väldigt spännande.)
På scen:

NADIA NAIR
RASMUS BRIX (dk)
samt: MEDVERKANDE FRÅN BUSHWICK/RUMETT-WORKSHOPEN!

Nadia-webb_topbild

Nadia Nair är en helt otroligt vass låtskrivare och scenperson. Hon är på väg att slå igenom ordentligt och vi är otroligt glada för detta samarbete! Mer info om Nadia Nair här.

Rasmus Brix
Rasmus Brix fångade vår uppmärksamhet på Säljerydsfestivalen i somras, där vi blev helt frälsta, totalt inlindade i hans varma gitarrslingor och svepande melodier.

I samarbete med Dunkers RumEtt gör Bushwick en workshop för unga låtskrivare! Nyskrivna låtar och nyfikna låtskrivare härifrån kommer också stå på scen!
Mer om Workshopen här.

Men boken då?
– Jo, den är verkligen väldigt spännande, en stilbildande deckare från 1939. Välskriven och underfundig. Den är dessutom en av de mest sålda (lästa) böckerna i världen. Någonsin.

 

11 februari 2015
Lilla Smycket av Patrick Modiano

Nobelvinnare och spännande kortroman.
Biljetter: http://www.dunkerskulturhus.se/scen/platshallare-scen/bushwick-bookclub-hbg/
Artister:

SYLVESTER SCHLEGEL

sylvester-schlegel-förband-till-bob-dylan-1403096119-mega
Trummis i The Ark och jumbo i Melodifestivalen. Men främst en gudabenådad musiker och låtskrivare med nytt och fantastiskt soloalbum på svenska.

BIG MIKE & DAD

bigmike-dad-NY-fotoChristofferGranath

Helsingborgsband med personliga låtar och en stark röst, folk- och rocksväng men intimt och nära. (Foto: Christoffer Granath)

////////////////////////////////////////

8 april 2015
Ryssar är såna som gillar björkar av Olga Grjasnowa

“…en utvandrarroman, invandrarroman, samtidsroman, en briljant debutroman som även finns som radioföljetong på Sveriges Radio”.
Biljetter: http://www.dunkerskulturhus.se/scen/platshallare-scen/bushwick-bookclub-hbg/
Artister:

MARIE LALÁ

marielala

Varm och politisk pop på svenska.

BJÖRNS BAND

björns band

Helsingborgs egen kampsångare Björn Helgesson med gitarr och personliga texter.

 

 

31 oktober 2014
Frankenstein av Mary Shelley

Säsongspremiären blir en halloweenspecial. Mary Shelley (1797-1851) var bara 19 år när hon skrev sin odammiga klassiker och för några år sedan kom en efterlängtad nyöversättning till svenska. Med Frankenstein skapade Mary Shelley en av populär-kulturens ihållande ikonfigurer och boken betraktas som science fictiongenrens första grundbult.

Artister:

KOLLEKTIV KNASTER

knaster1
Nyskapande och poetisk luftakrobatik!
http://www.kollektivknaster.com/

DANyDANY

DANYDANY2
Musikalisk duo från Bushwick, New York! Roligt, fint och alltid utklätt.
https://www.facebook.com/DANyDANY.Band

28 november
Kvinnor och äppelträd av Moa Martinson

Moa Martinsons (1890-1964) sexuellt frispråkiga debutbok. Hon tog en maskinskrivningskurs för att få den skriven men det dröjde sedan många år innan Bonniers slutligen ville ge ut den. När man ser tillbaka nu kan det konstateras att hon med den boken spöade sina manliga arbetarförfattarkollegor med hästlängder vad gäller språk och intriger.

Artister:

Carolina Wallin Perez

carolinawallinperez

Hon är känd för att ha förvandlat Kents låtar till mjuka sommarvisor, och hon har medverkat i Melodifestivalen. Men främst är hon en utmärkt låtskrivare med en fantastisk röst.
http://carolinawallinperez.com/

L.T. FISK

fisk

Finstämt och starkt. Ibland med cittra och sång. Texter som berör och väcker tankar, med en vacker personlig klang i rösten.
https://vimeo.com/9667706

Påtår hos Moa Martinson: Åsa Bällsten, Maja Heurling och Isabell Dahlberg

Påtår_hos_Moa
Det är 50 år sedan Moa Martinson gick ur tiden men ack så aktuell hon är! Påtår hos Moa Martinson är namnet på en skiva med nyskrivna sånger om Moa Martinsons liv och verk av Åsa Bällsten, Maja Heurling, Isabell Dahlberg och Mats källblad, som utkommer den 2 november. Passande nog gästar tre av dessa fina låtskrivare ikväll Bushwick HBG!
Läs mer: http://marangrecords.blogspot.se/

12 december 2014
Älskade av Toni Morisson

Nobelpristagaren Toni Morissons (f. 1931) mest kusliga och uppskärrande verk. Boken kan gott förvaras i frysen om natten jämte The Shining (för er som sett teveserien Vänner).

Biljetter: http://www.dunkerskulturhus.se/scen/platshallare-scen/bushwick-bookclub-hbg/

Artister:

SLOWGOLD

slowgold
Ett drömskt och lite bluesigt, modernt sound: en av de mest intressanta nya svenska akterna kommer till Bushwick!
Slowgold är i grunden Amanda Werne (Göteborg) som tillsammans med ett antal musiker och vänner spelade in den självbetitlade debuten 2012. På scenen har Slowgold bejublats sedan 2010. Sättningen varierar – akustiskt till elektrisk rock, en konsert blir sällan den andra lik.
Amanda Werne har också hyllats för sin medverkan och samarbeten med Hästpojken, Den Stora Vilan, Stefan Missios och Bye Bye Bicycle.
http://slowgold.se/

DANIEL LEMMA

PressSmall_DL_MG_3761

”If I used to love you”, låten från soundtracket till Jalla! Jalla! innebar ett enormt genombrott för Daniel Lemma. Men den orsakade också hans karriärs största missförstånd.

– Visst, jag gillar låten och är glad för alla dörrar den öppnade. Men sedan den kom ut tror alla att jag är en soulartist. Vilket inte alls är sant!

Det är i själva verket en annan amerikansk musiktradition som legat närmast hans hjärta hela tiden, nämligen folkmusiken. Det började när han för många år sedan hörde ett antal fältinspelningar gjorda av musikvetaren Alan Lomax på 30- och 40 talen, och därefter upptäckte skivan “Anthology of American Folk Music”. En samling inspelningar som ursprungligen gjordes på stenkakor på 1920-talet, på ett sätt som har lite gemensamt med dagens tidskrävande inspelningsmetoder: Det gick fort – in med musikerna i ett rum, musiken fångades upp av en tratt, fördes vidare ner i en nål, som i sin tur graverade skivan – färdigt: Ett musikaliskt ögonblick var dokumenterat. Det här har alltid varit Daniel Lemmas ideal när det kommer till att göra skivor, han är inte alls intresserad av perfektionism, eller att sitta och skulptera fram det ultimata soundet i studion.

Mer om oss:

Bushwick Book Club HBG är arrangemanget där en bok väljs ut och artister bjuds in att inspireras av den och framföra nyskrivna låtar. Under en underhållande, genomtänkt men avslappnad helkväll utgör boken den röda tråden och Bushwicks konferencierer leder lättsamt publiken och artisterna till rätta.

Läs mer om oss i denna artikel i Hd: http://hd.se/noje/2014/01/03/bushwick-book-club-kommer-tillbaka/

Konceptet startades i Bushwick i Brooklyn, New York och togs över Atlanten av Kristian Carlsson och Thomas Jönsson; den ena författare och den andra musiker; två vänner som tycker om att arrangera makalösa och genreöverskridande arrangemang. Helsingborg blir den fjärde staden i världen att axla Bushwick Book Club, i sällskap av New York, Seattle och Malmö.

 

FÖLJ BUSHWICK HBG PÅ FACEBOOK!

Tidigare i år (2014):

25 april 2014 på Dunkers Kulturhus, Helsingborg:

virginia

Orlando

Av Virginia Woolf

Den tredje och sista boken för vårsäsongen 2014 är Virginia Woolfs mästerverk Orlando. En roman som tidigt sågs som en klassiker och som fortsätter att finna nya läsare, med en av litteraturens mest udda och omdiskuterade huvudpersoner.

PÅ SCEN: Katarina Mazetti, Sousou & Maher Cissoko och Alice B.

Sousou & Maher Cissoko Foto: Yohanna Troell

Sousou & Maher Cissoko
Foto: Yohanna Troell

Sousou & Maher Cissoko

Sousou & Maher Cissoko är båda sångare och koraspelare och deras musik är i ständig rörelse och spänner över flera kontinenter. Möt en duo med resan som mål och de musikaliska och mänskliga mötena som främsta drivkrafter.

Maher Cissoko föddes i Senegal. Han växte upp i en koraspelande Jalifamilj där traditionen att sjunga och spela kora har gått i arv från far till son från generation till generation i över 700 år. Men Maher ville först inte spela kora som liten, han ville hellre spela fotboll.

Sousou växte upp i Skåne i helt rum fullt av olika instrument och lockades av
koran när hon hörde den spelas av en vän till hennes pappa. Instrumentet var
helt nytt och obegripligt för henne och därför sökte hon sig ända till Västafrika
för att lära sig. Idag är Sousou är en av världens få kvinnliga koraspelare.
Koran förde Sousou & Maher samman och den har spelat en huvudroll i deras
liv.

http://www.sousoumaher.se/

Spotify

Facebook 

Katarina Mazetti Foto: Peter Kroon

Katarina Mazetti

Katarina Mazetti

En äkta grand lady inom litteratursfären. Som bekant hjärnan bakom den filmatiserade boken Grabben i graven bredvid (nu också internationell pjäs), samt en mängd barn- och vuxenböcker lästa i mängder. Inte minst en av de svenska giganterna på tyska och franska litteraturmarknaden, men om Sverige i hennes romantappning läser även brasilianare, tjecker, koreaner och taiwaneser. Du kanske noterat att hon var 2011 års Piraten-pristagare, du kanske såg henne i På spåret för en handfull år sedan, eller hörde henne på radio (kanhända i klassikern Ring P1). Mazetti pratar nog lika gärna som hon skriver, feministiskt sinnad och med en hjärtligt varm famn.

Hemsida

Alice B

Alice B

Alice B

Alice B slog igenom med dunder och brak 2012 då hennes debutalbum kom ut. Hon jämfördes med Håkan Hellström och hyllades av kritiker och publik. Liknelserna med Hellström ligger förmodligen i det personliga tilltalet, de starka melodierna och en röst som går rakt in i lyssnarens hjärterot. Dessutom delar de hemstad.

Hemsida

Spotify

Om boken:

Den unge mannen Orlando, som lever under Elizabeth I:s tid, bestämmer sig för att aldrig åldras. Efter en kärleksaffär med drottningen inleder han ett passionerat förhållande med Sasha, en ung prinsessa från det ryska hovet. När hon tvingas återvända till hemlandet känner sig Orlando vilsen och sviken. När han får chansen att bli ambassadör i Konstantinopel reser han till Turkiet. Men en morgon vaknar han och inser att han under natten förvandlats till kvinna. Samma personlighet, samma lynne, samma intelligens – men från och med nu sett utifrån ett kvinnligt perspektiv.

“En roman om könsöverskridandets revolutionära potential. Dessutom i en skimrande vacker språkdräkt.” Expressen

Beställ boken: https://www.adlibris.com/se/bok/orlando-9789113038841

26 mars 2014 på Dunkers Kulturhus, Helsingborg:

bonjourTristesse

Bonjour Tristesse

Av Françoise Sagan

Den andra boken att tolkas under Bushwicks vårsäsong 2014 är en liten men stor klassiker. Den utkom 1954 och var på sin tid en kontroversiell bomb. Än idag är den relevant och framförallt väldigt bra.
På scen:

Kristian Anttila.  Foto: Lisa Ekelund

Kristian Anttila.
Foto: Lisa Ekelund

Kristian Anttila

Kristian Anttila firade 2013 tio år som artist. Han har gett runt 300-400 spelningar och haft flertalet hits på radio och gett ut en rad kritikerrosade album. Han upphör aldrig att förvåna och han går sin egen väg. Kristian Anttila ger röst åt det lite skeva, och han berör, upprör och rotar runt i vårt innersta. Dessutom är han väldigt bra på att skriva bra poplåtar.
Hemsida.
Facebook.
Spotify.

Komikern Amanda Lindholm. Foto: Kristina Wicksell

Komikern Amanda Lindholm.
Foto: Kristina Wicksell

Amanda Lindholm

För första gången har Bushwick bjudit in en komiker att sätta tänderna i ett litterärt verk. Den fantastiskt roliga och skarpa Amanda Lindholm kommer den 26 mars att framföra specialskrivet material utifrån Bonjour Tristesse.
Förutom komiker är Amanda Lindholm journalist, musiker och grundare av den ideella föreningen Jämställd festival. Som journalist skriver hon för bl. a Feministiskt perspektiv och är därtill en uppmärksammad debattör.
Hemsida.
Youtube.
Facebook.

Läsfrämjaren (och hiphop-artisten) Petter säger om kvällens bok:
– Vi läste ”Bonjour tristesse” av Françoise Sagan i radions bokcirkel där jag varit med, och tyckte den var fantastisk. Nu läser jag hennes ”Den obäddade sängen”, som jag precis börjat på. Jag tänker döda den i helgen.
Bonjour tristesse är en sommarlovsberättelse från Rivieran om en sjuttonårig flicka som tillsammans med sin livsnjutande fader drömmer bort den ena solgassande dagen efter den andra. Men när den loja livsstilen hotas av faderns plötsliga förälskelse finns det ingenting som stoppar Céciles raffinerade grymhet.
“En nittonårig flicka, Françoise Sagan, har skrivit en av vårens mest berömda och diskuterade franska romaner, Bonjour tristesse. Det är en briljant bok med en hård, klar och smidig stil, som då och då lyses upp av några brinnande ord; många av formuleringarna kunde mästarna vara stolta över” -Dagens Nyheter

Beställ boken: https://www.adlibris.com/se/bok/bonjour-tristesse-9789174292770

Psst…ytterligare en artist tillkommer. Mer om det snart.
19 februari 2014 på Dunkers Kulturhus, Helsingborg:

fb_cover_bushwick

För mycket lycka

Fällda träd och magiska tåg; drömsk pop och mäktig folkrock när Bushwick Book Club tolkar nobelpristagaren Alice Munro.
Bok: För mycket lycka av Alice Munro
Artister: The Naima Train, Fallen Trees
Biljetter och mer info på Dunkers hemsida.

Bushwick Book Club är tillbaka för en sprudlande vårsäsong.
Klubben som bjuder in artister att tolka en utvald bok möttes av väldigt mycket värme från Helsingborgspubliken i höstas och nu är det äntligen dags att ta vid där vi slutade!
Nobelpriset gick som bekant till Alice Munro. Bushwick-redaktionen blev nyfiken och läste några av Munros novellsamlingar. En av dem, För mycket kärlek, är en samling berättelser som på många sätt känns som en klockren och inspirerande utgångspunkt för en Bushwick-kväll.
Träd och tåg förekommer på ganska många håll i För mycket lycka, och det förekommer också på många håll i kvällens artistnamn;
Fallen Trees som spelar svängig och fin folkrock och nyligen hemkomna från en tysklandsturné är väldigt taggade på att få framföra sitt specialskrivna material; The Naima Train tar tåget ner från Oslo via sin hemstad Göteborg, för att framföra för oss sin magiska pop, solo men med loop-pedaler för att skapa illusionen av en himlens poporkester.

The Naima Train

The Naima Train
Sveriges okrönta loopdrottning heter The Naima Train och bakom aliaset gömmer sig Maria Nyström från Göteborg som numera bor i Oslo.
Ensam får hon fullskaliga band att bli gröna av avund på hennes unika ljudbild som hon skapar genom att sampla sig själv och elgitarren i olika lager med hjälp av en loopstation. Vilken annan soloartist har du t ex hört göra duett med sig själv? Låtarna är brutalt ärliga och blödiga vilket har givit henne en enastående positivt respons av fans och journalister.
Hon har gjort ett imponerande antal livegigs och tog sin ljudbild ett steg längre då hon spelade in sin debutsingel med producenten Christoffer Berg som tidigare jobbat med bland annat The Knife och Depeche Mode.
http://thenaimatrain.com/
http://www.youtube.com/watch?v=O1Zp1baLtB4
https://www.facebook.com/TheNaimaTrain

Fallen Trees

Fallen-Trees_web_PetraCarlssonThyrvin
Nyligen hemkomna från en tysklandsturné har malmöbandet Fallen Trees satt tänderna i För mycket lycka. Fallen Trees musik lutar sig troget mot sin gamle kompis rock ‘n’ roll, men kryddas av psykedelia och stämsång. Genom att låta ljuden från akustiska instrument dirigeras via effektpedaler och förstärkare skapar Fallen Trees ett organiskt och energifyllt uttryck. Resultatet blir en samling ösiga känslofyllda och medryckande låtar som bäst avnjutes live!
2013 släpptes skivan “DystoFuzz” på tyska Stargazer Records.
http://www.fallentrees.se/
https://www.facebook.com/fallen.trees.3
http://www.youtube.com/watch?v=C_j-BxEIk7I

Det är personligt, det är väldigt välberättat och det är mestadels vardagliga förlopp som fylls med magi. Men inte alltid:
”I en dränker två flickor på ett sommarläger en efterhängsen kamrat utan att de knappt märker det. I en annan övertalar en kvinna sin man att ta en snickarpraktikant, en nykter, kvinnlig alkoholist, och snopet nog blir han förälskad och lämnar henne. Novellerna tar ofta sin utgångspunkt i en nästan skrattretande enkel episod som Alice Munro med underbar lätthet vecklar ut till ett betydelsedigert förlopp.” Åsa Beckman, DN. http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/alice-munro-for-mycket-lycka/

Beställ boken: https://www.adlibris.com/se/bok/for-mycket-lycka-9789186675288